Kiinteistönvälittäjä edistää reiluja asuntokauppoja

Mukavaa, että eksyit kiinteistönvälityksestä kertovan blogini pariin. Täältä löydät vinkkejä niin kiinteistön ostoon, myyntiin, vuokraamiseen kuin huoltoonkin. Tällä kertaa keskityn kertomaan kiinteistönvälityksen ammattilaisista eli aiheenani on kiinteistönvälittäjä ja hänen työtehtävänsä. Toivottavasti artikkelistani on sinulle hyötyä!

Ammattilainen takaa sujuvan prosessin

Asunnon myynti, osto tai vuokraus tulevat monelle ajankohtaiseksi useamman kerran elämän aikana. Nämä tilanteet ovat sekä jännittäviä että joskus myös melko stressaavia. Kiinteistöalan ammattilaisten, kuten välittäjien tehtävänä onkin helpottaa näitä prosesseja ja tehdä niistä jokaiselle osapuolelle mahdollisimman stressittömiä ja sujuvia.

Välittäjän rooli asunnon myymisessä

Aloitetaan pohtimalla välittäjän roolia asunnon myymisessä. Asunnon tai talon myynnissä on monta huomioon otettavaa asiaa, joista tärkeimmät lienevät ajoitus ja hinnoittelu. Näissä seikoissa voi välittäjästä olla suuri apu. Ammattilaisen avulla saat asuntosi myytyä nopeasti ja saat siitä hyvän hinnan. Yksi tällainen on esimerkiksi Vihdoin Kotona Lkv Oy. Asuntoa ei kannata ali- eikä ylihinnoitella. Korkeamman hinnan pyytäminen varmuuden vuoksi voi johtaa asunnon roikkumiseen markkinoilla hyvinkin kauan, jolloin siitä tulee potentiaalisten ostajien silmissä epäilyttävä, vaikka kiinteistössä ei olisi mitään vikaa. Nopeiden kauppojen mahdollistamiseksi onkin tärkeää osata hinnoitella kohde oikein. Asiantuntijoilla on tästä paljon kokemusta ja he ymmärtävät markkinoiden hintakehityksen. He osaavat kertoa sinulle mikä on realistinen hintapyyntö, mutta osaavat myös varmistaa sen, ettet tule alihinnoitelleeksi kohdettasi. Kiinteistönvälittäjä hoitaa puolestasi hinnoittelun lisäksi myös monia muita asioita. Hän stailaa kohteen tarvittaessa houkuttelevammaksi ja ottaa kohteesta ammattimaiset kuvat, joiden avulla kohde menee nopeasti kaupaksi. Välittäjä hyödyntää kanaviaan kohteesi markkinoinnissa ja usein heillä on jo valmiiksi mielessä mahdollisia ostajaehdokkaita. Välittäjä voi hoitaa asunnon näytöt ja auttaa myös sopimusten teossa, jotta kauppa sujuu mutkitta. Asunnon myynnissä suosittelen siis ehdottomasti hyödyntämään välittäjän palveluita.

Välittäjästä on hyötyä kaikille osapuolille

Ostajan roolissakin on välittäjän hyödyntämisestä paljon iloa. Välittäjän asiakkaana saat tiedon markkinoille tulevista sinulle sopivista kohteista jo ennen niiden julkaisemista suurelle yleisölle. Näin saatat löytää unelmiesi kohteen paljon nopeammin ja stressittömämmin. Ammattilaisen palveluiden hyödyntäminen prosessissa takaa myös kauppojen luotettavuuden, sillä ammattilaisella on tiettyjä velvollisuuksia kohteen tarkastamisessa. Ongelmatapauksissa kauppojen purkaminen onnistuu usein myös helpommin, jos niiden solmimisessa on käytetty välittäjää.

Viimeisimmät julkaisut

6 July 2021
Työympäristömme koostuu sekä sosiaalisesta, virtuaalisesta että fyysisestä tilasta. Työviihtyvyyteen vaikuttavat monet asiat ja yksi niistä on toimiva

20 April 2021
Mukavaa, että eksyit kiinteistönvälityksestä kertovan blogini pariin. Täältä löydät vinkkejä niin kiinteistön ostoon, myyntiin, vuokraamiseen kuin huo

24 March 2021
Tällä kertaa kiinteistöjen maailmaan sukeltavassa blogissani syvennyn niiden hallintaan. Kiinteistön hallintaan ja huoltoon osallistuvat monet eri tah

tag